Loodus- ja täppisteaduste valdkond

Tartu Ülikooli loodus- ja täppisteaduste valdkond on tunnustatud loodusteaduste-, tehnoloogia- ning IT-alase kompetentsi keskuseks Eestis, mis seob kokku teooria, igapäevase praktika ning tulevikurakendused ja -tehnoloogiad. Loodus- ja täppisteaduste valdkonna moodustavad üksteist instituuti: arvutiteaduse instituut, bioinseneeria instituut, Eesti mereinstituut, füüsika instituut, genoomika instituut, keemia instituut, matemaatika ja statistika instituut, molekulaar- ja rakubioloogia instituut, Tartu observatoorium, tehnoloogiainstituut ning ökoloogia ja maateaduste instituut.

Uudised ja teated

#rahvusvaheline #teadus #meist mujal
Tartu observatooriumi külalisprofessori Mihkel Kama sõnul uurivad Eesti teadlased praegu eeskätt eksoplaneetide ematähti, ent uusi eksoplaneete tekib ainuüksi Linnuteelgi igal aastal juurde.
22.04.2024
#rahvusvaheline #uudis
23.–26. aprillil tulevad Tartu observatooriumile külla Arieli konsortsiumi teadlased ja insenerid. 2029. aastal algab Euroopa Kosmoseagentuuri Arieli missioon, millega on tihedalt seotud ka eestlased.
22.04.2024
#teadus #pressiteade
ATH-d saadab sageli terve hulk kaasuvaid haigusi. TÜ teadlased leidsid, et see peab paika ka nende inimeste puhul, kel puudub küll kinnitatud diagnoos, aga on suur geneetiline risk ATH avaldumiseks.
22.04.2024
#sisseastumine #uudis
Tartu Ülikool ootab doktoriõppesse kandideerima tulevasi teadlasi ja tippspetsialiste.
16.04.2024