Autor:
Pixabay

Tänavuse orienteerumisüritusega tähistatakse psühholoogia eriala esimese lennu lõpetamise 50. aastapäeva

14. aprillist 18. juunini on kõik Tartu Ülikooli töötajad, üliõpilased, vilistlased, nende pered ja kõik teised huvilised oodatud läbima orienteerumisrada, et avastada kohti, mis on seotud psühholoogia õppimise ajalooga Tartus ja Tartu Ülikoolis.

Psühholoogiat hakati statsionaarse põhierialana Tartu Ülikoolis õpetama 1968. aastal, mil toonases psühholoogia kateedris alustasid õpinguid arvukad tulevased legendid. Poolsajandi möödumist selle kursuse lõpetamisest tähistati 14. aprillil vilistlaskonverentsiga „Muutuv maailm, muutuv psühholoogia“.

Psühholoogia õppimise ajalooga seotud Tartu paikade ja inimestega saab lähemalt tutvuda ülikooli sellekevadisel orienteerumisüritusel. Instituudi töötajate osalusel valminud orienteerumisrada koosneb 17 punktist. Rada on jõukohane kõigile ning kontrollpunkte võib läbida endale meelepärases järjekorras, mahus ja tempos. Aega ei võeta, eesmärk on tunda rõõmu värskes õhus liikumisest.

Kuidas orienteeruma minna?

  • Prindi orienteerumiskaart välja või võta see ülikooli peahoone (Ülikooli 18), Delta keskuse õppe- ja teadushoone (Narva mnt 18), Biomeedikumi (Ravila 19), TÜ raamatukogu (W. Struve 1) või Vanemuise 46 õppehoone valvelauast. Soovi korral saad kaardi ka nutitelefoni laadida.
  • Tutvu enne rajale minekut leppemärkide süsteemiga.
  • Kontrollpunkti jõudes pildista seal olevat ruutkoodi (QR-kood). Selleks kontrolli, kas telefonikaameral on ruutkoodi lugemise rakendus olemas. Kui ei ole, siis laadi see oma telefoni.
  • Rada kulgeb majade vahel, tänavatel, rohealadel jm avalikus ruumis. Ole liikluses ettevaatlik! Pane tähele, et rajal ette sattuvatest objektidest (nt kõrged aiad, müürid, lillepeenrad või hekid) ei tohi otse üle minna. Samuti on keelatud siseneda eramajade või asutuste hoovidesse, kui need on tähistatud vastava leppemärgiga. Keeldu tähistavad märgid tunned kaardil ära jämeda musta joone (aed, müür) ja samblarohelise värvuse järgi.

Kes võidab?

Orienteerumine on kogu ülikoolipere tervisespordiüritus, mille lõpus loositakse kõigi osalenute vahel välja hulk toredaid meeneid. Selleks, et loosiõnn võiks naeratada just sulle, anna meile pärast orienteerumas käimist teada, et võtsid üritusest osa.

Samuti oled teretulnud jagama Facebooki sündmuse lehel pilte oma toredatest hetkedest orienteerumisrajal.

Image
Orienteerumiskevad 2023
Man

Arvutiteaduse instituudi taskuhääling - külas Arnel Pällo

Teadusmalev 2024 - Tartu Ülikool - Tartu observatoorium

Teadusmalevasse saab kandideerida kuni 14. aprillini

Delta kesks 3

Seitsmendas Delta loengus keskendutakse õpetamisele koolis