Autor:
Reti Kokk

Andres Metspalu valiti Academia Europaea liikmeks

Tartu Ülikooli genoomika ja biopankade professor ning biotehnoloogia professor akadeemik Andres Metspalu valiti Academia Europaea biokeemia ja molekulaarbioloogia sektsiooni liikmeks. Sellega tunnustati tema kõrgetasemelist teadustööd ja püsivat panust Euroopa teaduse arengusse.

Metspalu sõnul on see suur tunnustus nii talle kui ka Eesti teadusele, eriti geneetika ja molekulaarbioogia valdkonnale. „Ikka on tore, kui märgatakse ja kutsutakse Academia Europaea liikmeks, kus on juba ees lugupeetud ja tunnustatud teadlased. Mul on tõeliselt hea meel, et minu teadustööd hinnatakse laiemalt ka nüüd, kui hakkan teadlasena otsi koomale tõmbama,“ rääkis Metspalu. Ta loodab, et need ideed ja plaanid, mis vajavad veel nii Eestis kui ka Euroopas elluviimist, on otsustajate seas suurema kaaluga, kui nende esitaja on ka Euroopa tasemel tunnustatud teadlane.

Loe lisateavet Andres Metspalu karjääri kohta Academia Europaea kodulehelt.

Academia Europaeasse kuuluvad Tartu Ülikoolist veel näiteks Jüri Allik, Andra Siibak, Margit Sutrop, Ülo Mander, Veronika Kalmus, Kalle Kirsimäe, Marju Lauristin, Toivo Maimets, Jaan Einasto, Jaak Järv, Marina Grishakova ja Helle Metslang. Kõigi liikmete nimed leiab Academia Europaea kodulehelt.

Academia Europaea on 1988. aastal Londoni Kuningliku Seltsi asutatud rahvusvaheline teadusakadeemia, kuhu kuulub enam kui 5500 Euroopa teadlast. Nende seas on eksperte mitmesugustest valdkondadest: füüsika ja tehnoloogia, bioloogia ja meditsiin, matemaatika, kirjandus- ja humanitaarteadused, sotsiaal- ja kognitiivsed teadused, majandus- ja õigusteadus.

Kas leidsite vajaliku informatsiooni? *
Aitäh tagasiside eest!
Mart Saarma

Eesti Teaduste Akadeemia valis uueks presidendiks Tartu Ülikooli audoktori Mart Saarma

Transdistsiplinaarne teadustöö

Teadusalasid ja ühiskonda siduva koostöö võtete lühikoolitus

Muhammad Uzair kaitseb doktoritööd „Soft decision making for agri-food 4.0“

Muhammad Uzair kaitseb 15. oktoobril doktoritööd „Soft decision making for agri-food 4.0“